Big Deal Keukens

voor stijlvol wonen

Graniet bladen

Graniet bladen

Productinformatie

Graniet is een stollingsgesteente dat honderden miljoenen jaren geleden door de natuur is gevormd. De winning ervan vindt bijna overal op de wereld plaats. Elk winningsgebied op de aarde biedt namelijk zijn eigen kleur en structuur. Hoewel de materiaaleigenschappen kunnen verschillen per soort, kan in het algemeen worden gezegd dat graniet een hoge krasbestendigheid en een behoorlijke hittebestendigheid heeft. Kleur- en structuurverschillen zijn inherent aan het natuurlijke karakter van het materiaal. Verstrekte monsters kunnen derhalve alleen als indicatie worden gebruikt. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend

Algemene gebruiks- en onderhoudstips

  • vermijd het gebruik van schuurmiddelen (zoals Cif) , groene zeep, oliën en was.
  • gebruik altijd een onderzetter voor hete pannen
  • ga nooit op het aanrechtblad staan
  • gebruik altijd een snijplankje voor het snijden van bijvoorbeeld groenten en vlees
  • gebruik voor de dagelijkse schoonmaak een vochtig doekje, evt. met een zacht schoonmaakmiddel
  • reinig het aanrechtblad regelmatig met de Lithofin Easy Clean spray uit onze onderhoudsset
    Verwijder eventuele vervuiling bij voorkeur zo spoedig mogelijk, met name resten van vet, olie, thee, vruchtensap en rode wijn.
    Hiervoor kan eventueel gebruik gemaakt worden van de Lithofin Clean spray uit onze onderhoudsset.

Gepolijst graniet

Materiaal 
Voor het merendeel van het maatwerk dat wij leveren in graniet, wordt gebruik gemaakt van polijst graniet.
Hierbij is het oppervlak zo fijn gepolijst, dat er sprake is van een hoge glansgraad.
Bijkomend voordeel is, dat de oppervlaktestructuur van zichzelf al erg goed is afgedicht.

Onderhoud

Voordat het aanrechtblad in gebruik wordt genomen, raden wij u aan om het blad grondig te reinigen met de Lithofin Easy Clean spray. Het blad heeft vervolgens enkele uren de tijd nodig om te drogen, alvorens het behandeld kan worden met het Lithofin Vlekstop W impregneermiddel uit onze onderhoudsset. Het aanrechtblad vergt vervolgens gemiddeld één keer per jaar een aanvullende behandeling met de Lithofin Vlekstop W.

 

Gezoet, gevlamd en satin graniet

Materiaal

Enkele granietsoorten zijn ook verkrijgbaar met een mat oppervlak (gezoet) of met een opgeruwd oppervlak (satin of gevlamd). Deze materialen hebben een relatief open oppervlakte, waardoor vuil en vocht sneller in het materiaal kunnen dringen. Met name de eerste paar maanden zijn dergelijke materialen gevoelig voor vlekken. Na verloop van de tijd wordt dit minder, en zal het blad ook wat donkerder van kleur worden.

Onderhoud

Voordat het aanrechtblad in gebruik wordt genomen, raden wij u aan om het blad grondig te reinigen met de Lithofin Easy Clean spray. Het blad heeft vervolgens enkele uren de tijd nodig om te drogen, alvorens het behandeld kan worden met het Lithofin Vlekstop W impregneermiddel uit onze onderhoudsset. Het aanrechtblad vergt vervolgens gemiddeld  twee keer per jaar een aanvullende behandeling met de Lithofin Vlekstop W.