Big Deal Keukens

voor stijlvol wonen

Kunststof bladen

Kunststof bladen

 

Productinformatie

Bladen van Big Deal Keukens zijn opgebouwd uit 32 mm watervast verlijmd multiplex, voorzien van een HPL-laminaat.
Een HPL werkblad heeft bijna onbegrensde mogelijkheden door zowel het zeer uitgebreide kleurenassortiment als de verschillende decors.
De bladen zijn daarbij lverbaar met een bijpassende rugwand waardoor het perfect in te passen is bij iedere stijl.

 

HIGH PRESSURE LAMINATE (HPL)

Een high pressure laminate ofwel hard kunststof plaat is uit meerdere lagen met hars geïmpregneerd papier opgebouwd.
De kern bestaat uit meerdere lagen kraft papier, die gedrenkt zijn in hars. De in melamine hars gedrenkte toppapieren bepalen de kleur, het uiterlijk en de krasvastheid. Het oppervlak wordt tijdens het persprocedé, gestructureerd om de slijtvastheid te vergroten.

 

 

Krasvastheid

De structuur van de kunststof deklaag is van belang bij het bepalen van de kras- en slijtvastheid van het werkblad. De door Marco gekozen structuren zijn ontwikkeld voor toepassing van vlakken zoals bijvoorbeeld werkbladen en rugwanden. Bij normaal dagelijks gebruik zijn deze redelijk slijt-en krasbestendig. Echter bij snijden en hakken kunnen beschadigingen ontstaan.

 

 

Hittebestendigheid

Over de hittebestendigheid van multiplex/kunststof kan worden gesteld dat bij temperaturen boven 100°C de kans bestaat dat de verlijming tussen HPL en multiplex loslaat en er blaarvorming ontstaat.
De mogelijkheid is niet uitgesloten dat bij nog hogere temperaturen het kunststof schroeit. Daarom raden wij u aan om voorzichtig te zijn met hete pannen.
De meeste panbodems zijn als ze van de kookplaat worden gehaald circa 300°C. Gebruik daarom altijd een onderzetter!Onderhoudstips

HPL oppervlakken behoeven weinig onderhoud. Bij werkbladen volstaat het regelmatig reinigen met zachte schoonmaakmiddelen. Sterke vervuiling, bijvoorbeeld langere inwerking van thee, koffie en wijn, voorweken met een onverdund afwasmiddel. Incidenteel kan een chloor bleekmiddel worden toegepast.
Verf e.d. kan het best worden verwijderd met aceton, spiritus of benzine. Bedenk bij het gebruik van speciale reinigings- of oplosmiddelen dat deze bijtend en ontvlambaar kunnen zijn. Altijd schoonmaken en naspoelen met warm water.
Nooit schuurmiddelen, staalwol of schuursponsjes gebruiken


Koppeling van hoekbladen

Om tot een goede hoekverbinding te komen worden de bladen van Marco voorzien van een koppelverbinding. In één van de twee bladdelen wordt een uitsparing aangebracht waardoor het andere deel mooi hierop aansluit.
Bij de koppelnaad kunnen geen kookplaat- of bakvoorzieningen worden aangebracht. De haakse koppelmethode is alleen geschikt voor een exacte hoek van 90°C. Grotere of kleinere hoeken kunnen alleen worden uitgevoerd d.m.v. een verstekkoppeling. Bij toepassing van hoekbladen kunnen optische nuances ontstaan door lichtinval en/of printrichting van het decor.